Drátořez

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni

Re: Drátořez

Příspěvekod Ben Ash » 17 led 2013, 21:06

Ve fabrice co dělal muj tata měli již nepožívanej drátořez Vuma což bude asi to co máš slíbený. Mašina to nebyla velká, ale dělali na tom všecky postupový řezy na stříhání plechů pro el. motory. Co si vybavuju tak v originále ta mašina neuměla kruhovou interpolaci a obejité to bylo takovým jednoduchým mechanismem s pomocným motorem. Jinak v době před cca 12-14 roky se to repasovalo jiným řs a prodávalo za neskutečný prachy, dnes už to asi nikdo nechce. Rozchodit to po elektrické stránce nemůže být velký problém. Na rozdíl od nyvých strojů to nemělo automatické zavádění drátu do řezu. Musí se u toho sedět. Jo a drátořez si stavěl co si pamatuju z RC modelů nebo evue p. Duží http://www.duzi.cz/ myslím že sem chodí, nebo se pletu?
Per aspera ad astra
Uživatelský avatar
Ben Ash
Site Admin
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 25 bře 2009, 21:02
Bydliště: Vladislav

Re: Drátořez

Příspěvekod Max » 18 led 2013, 10:05

Uživatelský avatar
Max
 
Příspěvky: 396
Registrován: 22 zář 2009, 20:02
Bydliště: Hodonín

Re: Drátořez

Příspěvekod packa » 18 led 2013, 10:53

Max píše:http://www.cernik-paryzek.wz.cz/F_430.html

tak to je pěkné , bohužel promé účely moc velké jinak bych ho vzal hned
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 2833
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Náchod (Královehradecký kraj)

Re: Drátořez

Příspěvekod Ben Ash » 18 led 2013, 12:58

tohle mi kdysi někdo poslal na vyžádání, je to z nějaké knihy cca 1972-75
Přílohy
vyjiskřovačka.pdf
(66.33 KiB) 198 krát
Per aspera ad astra
Uživatelský avatar
Ben Ash
Site Admin
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 25 bře 2009, 21:02
Bydliště: Vladislav

Re: Drátořez

Příspěvekod lubos » 18 led 2013, 21:42

To je to co mam v jednani zajemce nezaplatil zalohu tak jsem na rade ale je to fakt velike ale na druhou stranu kdyz se ten system vyhodi tak ta velka bedna zmizi. Je to jeste snad na pasky
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
 
Příspěvky: 2554
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: Drátořez

Příspěvekod davidkucera » 20 led 2013, 11:53

ma predstava je udelat 5 kusu pro me
rizeni emc ? cele by to bezelo na PowerPC P2020 coz mi prijde ruzumne spolehlive
zbyva doresit mechaniku
urcite 4 ose reseni
klidne opensource reseni
jde mi jen o usetreni financi nechci kupovat nove
mit farmicku stroju pro 2 smeny prace

ma nekdo zajem udelat studii proveditelnosti ? honorovanou
zjistit zdali to umi emc pripadne co by bylo potreba dopsat
pripadne jiny ovladaci sw
nastin mechaniky
system upinani obrobku
vidim to tak na tyden prace
pripadne pracovat na vyvoji ..
davidkucera
 
Příspěvky: 72
Registrován: 30 říj 2010, 11:57
Bydliště: Praha 8

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Drátořez

Příspěvekod packa » 20 led 2013, 11:57

EMC to řídit umí má pro to udělané i prostředí
takže řízení je to nejmenší , spíš jde oto odladit zdroj a mechaniku
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 2833
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Náchod (Královehradecký kraj)

Re: Drátořez

Příspěvekod davidkucera » 20 led 2013, 11:59

odladit zrdoj nic slosuteho zacal jsem resit jeho vyvoj
mechaniku spise koukam po netu po inspiraci ..
davidkucera
 
Příspěvky: 72
Registrován: 30 říj 2010, 11:57
Bydliště: Praha 8

Re: Drátořez

Příspěvekod packa » 20 led 2013, 12:02

jasný zdroj není nic až tak složitého , jde spíš oto to pak sladit jako celek , posuvy , rychlost drátu , proud , napětí .


tady emc : viewtopic.php?f=34&t=8673
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 2833
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Náchod (Královehradecký kraj)

Re: Drátořez

Příspěvekod lubos » 20 led 2013, 12:22

Ja chtel prave koupit ten dratorez co ma chybu v rs na nem je vse vymyslene i kdyz je to stara herka. Rad bych ho koupil ale nemam misto tento tyden to nejak rozhodnu. Jak jsem koukal do te bakalarky tak nejzasadnensi je rizeni a zpetna vazba ze zdroje tak aby prorez byl konstantni. Taky mechanika, pokud ma byt delana na presnost dratorezu nebude upatlana za par a pravdepodobne budou nutna pravitka. I kdyz pro me staci sby to chodilo treba do 0, 05-0,1. Spis mi jde o to aby to bylo stejne.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
 
Příspěvky: 2554
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: Drátořez

Příspěvekod bobik » 20 led 2013, 16:09

Ty trafoplechy nejdou frézovat?
Uživatelský avatar
bobik
 
Příspěvky: 1377
Registrován: 11 pro 2007, 20:48
Bydliště: Nýrsko

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Drátořez

Příspěvekod lubos » 20 led 2013, 16:29

asi jo ale to by bylo utrpeni, delka rezu je 2500 mm nalaseru za vyriznuti dam cca 40-60 kc. jak rychle myslis ze by to slo frezovat?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
 
Příspěvky: 2554
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Drátořez

Příspěvekod bobik » 20 led 2013, 18:24

3-10min/ks. Musel by se udělat upínací přípravek. Ten by se musel udělat i pro ten drátořez. Ty trafoplechy jsou možná trochu tvrdší, tak zase bude velká spotřeba fréz. Jinak kdybys dal plechy na sebe do výšky tak 50mm a vyřezával je na tom drátu, tak počítej s rychlostí řezu tak 1mm/min. To je tak 2-4 dny řezání nonstop na jeden motor?
Uživatelský avatar
bobik
 
Příspěvky: 1377
Registrován: 11 pro 2007, 20:48
Bydliště: Nýrsko

Re: Drátořez

Příspěvekod packa » 20 led 2013, 18:36

ty plechy jsou dost tvrdé , ty frézy by dostávaly dost zabrat , to se moc nevyplatí
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 2833
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Náchod (Královehradecký kraj)

Re: Drátořez

Příspěvekod lubos » 20 led 2013, 18:42

to vím že drátem to pojede okolo 1-3 mm min, ale to je skoro jedno s tím počítám, ono to časově vyjde podobně jako frézování ale , nemusíš každou chvíli měnit plech, netupí se nástroje a řez je čistý. Ten plech by musel mít upínací podtlakový přípravek, jinak se začne klepat a nástroj jde pá pá
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
 
Příspěvky: 2554
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na plazma plyn voda laser EDM

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Vygenerovano za 0.010023 sekund