HEIDENHAIN iTNC 530

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju

Příspěvekod jcerki » 26 úno 2009, 12:39

Prilozim Vam priklad gravirovania
Přílohy
Pismeno C .h
(530 bajtů) 428 krát
CNC Precision.H
(2.96 KiB) 372 krát
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Zmena jazyka

Příspěvekod zoblik » 26 úno 2009, 19:05

Zdravim prosim vas chtel se zeptat jestli by mi nekdo neporadil jak v demo verzi tohoto ridiciho systemu na pocitaci zmenim jazyk na cz. program jsem si stahnul ze stranek heidenhainu ale je to bohuzel v anglictine. diky moc predem
zoblik
 
Příspěvky: 14
Registrován: 26 úno 2009, 18:59

Příspěvekod jcerki » 27 úno 2009, 08:26

zmenit jazyk :
EDIT-MOD-heslo:123-najst,vyhladat parameter 7230.0;1;2;3 -zmenit 0 za 2-ku vo vsetkych - ukoncit END.
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod jcerki » 27 úno 2009, 08:56

jenkins píše:Ahoj jcerki skoušel jsem si stáhnout ten program a byl jsem neúspěšný dostal jsem se až k těm programům ale měl jsem problé se stáhnutim jsem na pc tak trochu začátečník




dosiel si PC software ? ...vedla je Training ...potom vyberies
iTNC530 Programing Station Software 340494-05 with smarT.NC ...
(velkost suboru je 145.116,47KB)...
objavia sa ti licencne podmienky ...prejdes na koniec a AKCEPTUJES podmienky...
objavy sa ti DOWNLOAD ...ulozis si ho do PC ...
po stiahnuti ho otvoris a SETUP ...
Po restarte PC otvoris cez START - nove programy ...Hedenhain (zelena ikona)
....mozes si ju skopirovat na plochu ...
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod zoblik » 27 úno 2009, 13:08

jcerki píše:zmenit jazyk :
EDIT-MOD-heslo:123-najst,vyhladat parameter 7230.0;1;2;3 -zmenit 0 za 2-ku vo vsetkych - ukoncit END.



super diky moc
:)
zoblik
 
Příspěvky: 14
Registrován: 26 úno 2009, 18:59

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

honza

Příspěvekod sekyy » 13 bře 2009, 17:54

to gravírování je teda super:-)!
V čem je to programování v Q-parametrech lepší než kdybych to napsal normálně ve volném programování?!
sekyy
 
Příspěvky: 43
Registrován: 28 zář 2007, 15:44

Příspěvekod jcerki » 13 bře 2009, 18:39

ano v Q-parametroch ...ale teraz mam uz lepsi ...
su tam pridane QS-parametre (retazce)...gravirovanie na kruhu , zosikmenie pisma atd ...:-)...+ logo je robene cez SL-cykly...
chvilu mi to trvalo nez som na to prisiel :-) a priznam sa , nie je to len z mojej hlavy ...ale vysledok je super ...
ale necakajte , ze to sem len tak dam :-) ...len prezradim , ze su to dva resp. tri PGM ...
jeden su pismena,cisla,znaky + podmienky , skoky cez Q a QS-parametre , atd. ... ten druhy je zakladny , kde sa udavaju ties Q a QS-parametre ako vyska ,radius , uhol skolu atd. ...treti je logo , cez SL-cykly ... vid ukazku ...
Přílohy
Ukazka gravirovania.jpg
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod jcerki » 14 bře 2009, 18:59

tu je este daco ...toto som naprogramoval a vyrobil na DMU60T (5-axe) ...bez pouzitia CAM-softveru ...programovane na programovacej stanici , na dve upnutia ...
to pre toho , ktory neveri , ze sa to da :wink:
Přílohy
14032009(001).jpg
model.jpg
1. operacia.jpg
2. operacia.jpg
Naposledy upravil jcerki dne 15 bře 2009, 00:18, celkově upraveno 8
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

re

Příspěvekod Radek-B » 14 bře 2009, 21:38

To je hezke, nechtej aby si tvi nadrizeni spocitali kolik je stoji hodina tveho programovani primo na stroji, ktery stoji.
Sem programator, znam to. :D

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
SKYPE: bohac.radek1
http://www.linuxcnc.cz/
Uživatelský avatar
Radek-B
 
Příspěvky: 2188
Registrován: 13 zář 2006, 11:09
Bydliště: V:Karlovice

Příspěvekod jcerki » 14 bře 2009, 23:47

sorry ...zle som sa vyjadril ..."priamo na stroji" som myslel programovaciu stanicu ...uz som si to poopravil ...viem co stoji hodina :) ...lebo ma tak platia 8)
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod sekyy » 15 bře 2009, 16:25

nechceš se s nama podělit o to gravírování na kružnici;-)?
sekyy
 
Příspěvky: 43
Registrován: 28 zář 2007, 15:44

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Pro jcerky

Příspěvekod Bob » 15 bře 2009, 17:43

Jcerky napsal:
...ale vysledok je super ...
ale necakajte , ze to sem len tak dam ...len prezradim , ze su to dva resp. tri PGM ...


Pokud si myslíš, že někdo čeká, že sem něco dáš, tak to se hluboce mýlíš,
tady na foru je dost' ochotných lidí, kteří se rádi podělí o výsledky svojí práce a radi druhému poradí, a to zadarmo - ale to asi nebude tvůj případ,
a pokud se tady chceš tvářit jako Tajemný hrad v Karpatech, že něco víš a druhý ne heč, tak to skus raději někde jinde, tady asi moc velký zájem o tvoji osobu nebude. Rosta.
Uživatelský avatar
Bob
 
Příspěvky: 627
Registrován: 05 říj 2007, 12:02
Bydliště: Slavkov u Brna

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Příspěvekod jcerki » 15 bře 2009, 18:37

ty si to asi zle pochopil ....vsimol si si tych smailikov? ....asi ne ...
okrem toho , cital si aj pred tym moje prispevky? ....asi ne ...
je dost hlupe takto reagovat ...
velmi rad pomozem ...a si predstav , zadarmo ...staci sa len spytat ...
vidis , uz tu mam jeden podnet ...
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod jcerki » 15 bře 2009, 18:52

sekyy píše:nechceš se s nama podělit o to gravírování na kružnici;-)?



funguje to na verzii 340494-05 ....na tych starsich myslim 04 a 03 neviem preco nie :( ...
ak niekto bude vediet preco , budem rad ....
cislo nastroja si prisposobte ...
Přílohy
Grav na kruznici.h
(993 bajtů) 328 krát
PISAT.h
(29.75 KiB) 292 krát
Uživatelský avatar
jcerki
 
Příspěvky: 98
Registrován: 24 říj 2008, 12:47
Bydliště: Bratislava , Slovakia , jcerki@gmail.com

Příspěvekod sokyv » 17 bře 2009, 07:06

Zde je příklad glavírování pro Fanuc, je to trochu jiný druh programování, ale já jsem ho úspěšně použil, po úpravách, pro Fagor :wink: http://www.cncci.com/resources/tips/engrave.htm
sokyv
 
Příspěvky: 17
Registrován: 10 kvě 2008, 11:38

PředchozíDalší

Zpět na Ridici systemy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Vygenerovano za 0.007379 sekund