Od začátku do konce...

Odpovědět
w.e.n.aaa
Příspěvky: 2
Registrován: 7. 4. 2008, 2:42

7. 4. 2008, 2:48

Zdravím všechny CNC mástry :) . Našel jsem tuto stránku a hnedka jsem se musel zaregistrovat, protože jsem vždy chtěl postavit něco co tu stavíte vy :).Během hodiny jsem to tu všechno prostudoval a rozhodl jsem se, že to zkusím :)

Prvně řeknu pár slov o sobě.Teď jsem studentem ČVUT Praha (strojař),sice teprve první ročník :) takže všechno před sebou…předtím jsem studoval technickou průmyslovku,konkrétně obor CAD/CAM systémy a CNC stroje…takže o CNCčkách něco malinko vím,ale rád se něco dovím :)

Trošku jsem už popřemýšlel co bych chtěl postavit.Jednalo by se o CNC frézku (cca X 300,
Y 500 , Z 100 ), která by měla posuvný stul pouze v „Y“ a vřeteno (nějaký vysokootáčkový vehement) v „X a Z“ Nechci do toho ze začátku rvát moc peněz,jelikož jsem chudý student,chtěl bych frézovat dřevo,a např. nějaký plast.Velice se mě líbí tento stroj:

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=737

Samozřejmě se mi líbí všechno co tu funguje,ale na tomto stroji je nádherná ta jednoduchost konstrukce.
Co se týče mých výrobních možností,tak doma máme solidně vybavenou dílnu, soustruh, frézku,vrtačku…prostě celkem pohoda :)

Takže otázečka na zkušené:
1.Stačí na posuvy motory z tiskárny,nebo mám sehnat něco lepšího?
- nedovedu si totiž představit jakou mají sílu (v pátek bych měl mít tiskárnu doma,takže ji rozeberu a vyfotím motory a hodím to sem)

w.e.n.aaa
snowi
Příspěvky: 122
Registrován: 7. 10. 2006, 7:06
Bydliště: Česká Třebová

7. 4. 2008, 5:55

Ahoj

Koukám, že jsi stejný okres. Tak napiš a přijeď se na frézku podívat. Určitě se dá najít mnoho věcí, jak tu tvou budoucí frézku udělat lépe.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“