| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CAWEDOG
|
Zaslal: út leden 19, 2010 21:02 Předmět: |
|
|
Díky za odpověď,
tak že se pokusim ziskat datasheet k meniči a pokud to neseženu tak asi bude lepší koupit proveřený vektorový měnič. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rumcajz
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: st leden 20, 2010 05:43 Předmět: |
|
|
| dekuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ALUMAN
|
Zaslal: pá únor 05, 2010 08:51 Předmět: |
|
|
| Podobne cinske vreteno mame, dokonce nekolik, nejstarsi ma nabehano pres 5000 hod. a zatim bez problemu. Je potreba pouze prekontrolovat a zajistit dotazeni matice na spodnim lozisku, u dvou vreten se nam povolila. Realny pouzitelny rozsah je 8000-24000ot, v nouzi ho pouzivame i na 2000ot, ale to je spise na takove sudlani, vykon je opravdu velmi maly, Ohledne vektoroveho rizeni je lepsi, aby bylo vodou chlazene, delaji se uplne stejne bez aktivniho chlazeni a ty pod vyrobcem udavany rozsah otacek neuchladite. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: st březen 10, 2010 07:30 Předmět: |
|
|
| Mám takovej dotaz,ješte jsem měnič nijak nenastavoval a když motor roztočím tak píská.Je to normální? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
.xxx.

|
Zaslal: st březen 10, 2010 15:30 Předmět: |
|
|
| ALUMAN napsal: | | Podobne cinske vreteno mame, dokonce nekolik, nejstarsi ma nabehano pres 5000 hod. a zatim bez problemu. Je potreba pouze prekontrolovat a zajistit dotazeni matice na spodnim lozisku, u dvou vreten se nam povolila. Realny pouzitelny rozsah je 8000-24000ot, v nouzi ho pouzivame i na 2000ot, ale to je spise na takove sudlani, vykon je opravdu velmi maly, Ohledne vektoroveho rizeni je lepsi, aby bylo vodou chlazene, delaji se uplne stejne bez aktivniho chlazeni a ty pod vyrobcem udavany rozsah otacek neuchladite. |
pokud je rec o 2.2KW vodou chlazenem vretenu, tak po patricnem nastaveni ho lze pouzivat i od tech nizsich otacek - staci zvednou napeti + nastavit aby byl preferovan kroutak - sice se vic hreje, ale kroutak ma pak v nizkych otackach x-krat lepsi - chce to jen si trochu pohrat s nastavenim menice ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: st březen 10, 2010 16:11 Předmět: |
|
|
Nejses náhodou z Brna a nebo okoli?
Ocenil bych pomoc |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: so březen 13, 2010 21:19 Předmět: |
|
|
Tak mám problém s nastavneim menice. Nevim kde je problem,nák menič nemuzu dostat pres 160Hz motor ma divnej trhavej chod.a pak to menic stopne a nahlasi chybu E.OC.A.
Jelikož jsem nikde nenašel chybová hlašení tak nevim jak dál.
Díky moc za pomoc. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavlaxy

|
Zaslal: pá březen 26, 2010 15:10 Předmět: měnič |
|
|
Ahojky CAWEDOG ,
pokukuji také po tomhle vodou chlazeném vřeteni a vlákno s diskuzí sleduji jak dopadnou odpovědi na Tvé ,ale i moje otázky...
Prosím ALUMANA aby nám řekl něco o vektorových frekvenčních měničích-ať již originálech co jsou v sadě nebo jiných -které se třeba osvědčují lépe, a jejich nastavování,protože jak se zmínil mají tato vřetena v práci s počtem naběhaných hodin asi v řádu desítek tisíc a to už nějaké zkušenosti jistě nasbíral
poznámka k datashetu /nějak se mi rosypal a snažím se ten text nějak učesat ,no třeba to už někdo má dokonce i přeložené...
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: pá březen 26, 2010 18:15 Předmět: |
|
|
Zdarec,
vřeteno mám již doma nějakou dobu.Ale měl jsem smůlu protože jsem dostal vánoční kus a asi po 15 zkušebních spuštění naprázdno se motor spálil a v servisu mi řekly že jde o mezizávitový skrat na který ani oni vždycky nepřijdou.Tak jsem to oznámil prodejci a ten mi bez nějakých vytáček přislíbyl poslat nový stator.Tak jsem zvědavej kdy a jestli vůbec přijde.Jinak frekvenčák se zdá podle možností nastavení že je vektorový. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavlaxy

|
Zaslal: pá březen 26, 2010 19:08 Předmět: měnič |
|
|
Ahojky ,to je mrzuté mezizávitové zkraty se dají měřit ,ale ne vždy se odhalí ...i na transformátorech dělají neplechu ,měl jsi opravdu smůlu
v jiném vlákně o vřetenech Atas se diskutují měniče od Siemense a snad i v dobré ceně... kompletní sada se mi zdá je lepší ,ALE ? doufám že Ti ten stator pošlou,zatím co jsem kupovala z HongKongu bylo v pořádku a s příslibem náhrady při poškození ,jakou jsi vzal kleštinu?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: pá březen 26, 2010 20:29 Předmět: |
|
|
| Pokud vim tak je delaj jenom s ER20 což je dost blbej rozmer(pouze do 13mm) ale to nevadi protože sem si udělal redukci na prakticky cokoliv.Ted uz jen aby prisel ten stator protože jinak mam vše nachystany. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: po březen 29, 2010 18:40 Předmět: vreteno |
|
|
Tak nakonec vše dopadlo daleko líp než sem čekal.Po rozhovoru s číňanem mi zaslal nový motor a asi pro jistotu i VFD.
Ještě by bylo super kdyby sem ".xxx." hodil nastaveni jejich VFD se kterým jim motor běhá v pohodě.Jinak přikládám fotku držáku který budu i s vřetenem tento týden instalovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Zdenek Valter
|
Zaslal: po březen 29, 2010 20:17 Předmět: |
|
|
Koukal jsem do popisu - ta řada vodou chlazených vřeten je 3 fázová.
Pokud by nefungoval ten původní šel by asi použít i jiný 3f vektorový měnič. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CAWEDOG
|
Zaslal: po březen 29, 2010 20:30 Předmět: |
|
|
| Ano,šel by použít jakýkoliv 3f FM.Ale ten stary funguje a řekl bych nový motor jede daleko líp.Ten starybyl fakt nakej divnej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|