| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ferda

|
Zaslal: ne leden 17, 2010 20:43 Předmět: Re: Řemen |
|
|
Ahoj,
| trnkav napsal: | | Nerozumim. |
Já předpokládal, že budeš to vřeteno točit přídavným motorem s plochým řemenem. Tak ty otáčky na brusném vřetenu uděláš převodem malá velká řemenice. Platí v1=v2 obvodová rychlost řemenu je na obou řemenicích stále stejna a tak platí N1*D1 =n2*d2 . Pí jsem vykrátil a pak je to jen matematika kterou řemenici hledáš. Jednu prostě reálně zvolíš. Volí se ta menší na brusném vřetenu minimální poloměr opásání pro plochý řemen . Ta velká, ele musí vyjít rozumně
_________________ Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
trnkav
|
Zaslal: ne leden 17, 2010 21:30 Předmět: Řemen |
|
|
O to právě jde. Motor 2850 ot. Na motoru by musela být řemenice 280 mm.
_________________ MN 80, FV2A, R 12, V20, LR2, UME 200, KV-250, Kameníček 1U |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kovohemil
|
Zaslal: ne leden 17, 2010 21:43 Předmět: |
|
|
Sice ještě to brusné vřeteno nemám ,ale jen kryt na řemenici a musím říci že ta velká do 280mm asi daleko mít nebude
_________________ vlastní stavba DIY projektoru
http://ritzy.cz/phpBB2/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tumlik

Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 593 Bydliště: já su z Moravskej :-)
|
Zaslal: ne leden 17, 2010 22:11 Předmět: |
|
|
A tak.... ,leda že bys to udělal jak na tom kameňovi,tam je taky motor1400 1st./ 2800 na druhý stupeň .Převod na hlavu 1:2 a pak to jde na to vřeteno,takže na hlavě je cca 6000k na druhou rychlost a pak převod 1:3,5 a jsou tam
tak bys to mohl dvakrát zredukovat,hm je to sice složitější ale ta druhá řemenice by mohla být pak i míň jak poloviční
je to jenom na zamyšlení když už to tak bastlíš
a nebo tam lupni motor z nějaké flexy co točí 11 kilo a je to
to vřeteno žádnou brutální sílu nepotřebuje ,hlavně ty točky
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ferda

|
Zaslal: po leden 18, 2010 12:59 Předmět: |
|
|
Ahoj Turomane: omlouvám se za pořadí obrázku to PHB to řadí ARABSKY - jinak, než jsem předpokládal
jen s tebou tady mohu trochu pošpásovat , v pohodě moje orientace je OK. Mnoho ostatních je jak hejno vos. Ty seš tady PROFI třída a tak když Ti musí něco najít amatér (já) v manuálu (který máš také ) (zde strašně rád cituji bajku o malinké myši co zachránila velkého statného lva Proboha to je sranda tak to tak prosím Tě ber - ať se to zde nezvrhne v nějakou nechutnou hádanici), tak bych si příště dovolil poslat malý ůčet za to vyhledání popřípadě to někde napíši na futro a pak to nějak smáznem. Samo že v šešitu to nebylo a je taky děděnej a ten maník co je v důchodu tam měl jen vřeteno podle mého mínění-rozšifrovávání na BPH 320 a tam ty ložiska jsou možná krapánek jinak. Tak já našel v návodu toto:
| Komentář: |
|
| Velikost: |
341.06 kB |
| Zobrazeno: |
111 krát |

|
|
402.34 kB |
109 krát |

|
|
156.61 kB |
107 krát |

|
|
229.9 kB |
120 krát |

|
|
269.1 kB |
95 krát |

|
|
282.07 kB |
96 krát |

|
_________________ Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tumlik

|
Zaslal: po leden 18, 2010 22:39 Předmět: |
|
|
| Ferda napsal: | Ahoj Turomane: omlouvám se za pořadí obrázku to PHB to řadí ARABSKY - jinak, než jsem předpokládal
jen s tebou tady mohu trochu pošpásovat , v pohodě moje orientace je OK. Mnoho ostatních je jak hejno vos. Ty seš tady PROFI třída a tak když Ti musí něco najít amatér (já) v manuálu (který máš také ) (zde strašně rád cituji bajku o malinké myši co zachránila velkého statného lva Proboha to je sranda tak to tak prosím Tě ber - ať se to zde nezvrhne v nějakou nechutnou hádanici), tak bych si příště dovolil poslat malý ůčet za to vyhledání popřípadě to někde napíši na futro a pak to nějak smáznem. Samo že v šešitu to nebylo a je taky děděnej a ten maník co je v důchodu tam měl jen vřeteno podle mého mínění-rozšifrovávání na BPH 320 a tam ty ložiska jsou možná krapánek jinak. Tak já našel v návodu toto: |
Nepřeháněj čéče nebo ještě dostanu zaracha
Kua stydím se ,máš pravdu ten návod mám taky ale tady tu stránku jsem nějak asi vynechal,no a taky jsem tam nic moc ještě nehledal protože jsem měl nějak zafixované,že na tom C je ta hlava trochu jinak
Futro už máš popsané ne? Tak až si někde vylámeš zuby tak se ozvi a já zaberu aby ses s nima mohl s chutí zakousnout do práce
_________________ http://tumlik.rajce.idnes.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
trnkav
|
Zaslal: st únor 03, 2010 20:01 Předmět: Vřeteník. |
|
|
Pravděpodobně se ptám zbytečně. Jsou ve vřetenu u kameníčka obrácený závity? Ten trn co má závit normální jsem vyšrouboval normálně. Ten druhý nemůžu dostat ven. Dokonce jsem utrhl ten zajišťovací čep. Co s tím?
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tumlik

|
Zaslal: st únor 03, 2010 20:37 Předmět: |
|
|
Jo jsou tam levý a pravý ,od pohledu od stolu v levo levý vpravo pravý
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bn
|
Zaslal: čt únor 04, 2010 16:43 Předmět: |
|
|
| je to navržené tak, aby se při rotaci hřídele matice měly snahu dotahovat, tedy na jedné straně je pravý závit na vřetenu a levý na pouzdru a na druhé obráceně.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
trnkav
|
Zaslal: po únor 22, 2010 22:06 Předmět: Dělička a koník. |
|
|
Jak moc v ose musí být dělička s koníkem? Má cenu se honit se 100vkama ?
Jak dělit při použití hrotů? Přes palec to nejde.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bn
|
Zaslal: st květen 12, 2010 17:32 Předmět: mazání ložisek vřetene |
|
|
| Mám prosbu, jaký je doporučený olej pro ztrátové mazání vřetene u BN 102 A. Dík
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
r4cv
|
Zaslal: st květen 12, 2010 19:14 Předmět: |
|
|
Na mazanie vretena je zmes hydraulického oleja a pretroleju alebo nafty - nemám overené. Ale skúsil som WD a zatiaľ to ide, len som nebrúsil veľa.
Na vnútorné brúsenie mám pripravenú vzduchovú fortúnku, točí 15000, snáď to bude stačiť, priemer brúsneho telieska cca 20mm.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tumlik

|
Zaslal: čt květen 13, 2010 12:00 Předmět: Re: Dělička a koník. |
|
|
| trnkav napsal: | Jak moc v ose musí být dělička s koníkem? Má cenu se honit se 100vkama ?
Jak dělit při použití hrotů? Přes palec to nejde. |
Pokud myslíš výškové nastavení,tak čím přesnější budeš mít nastavení vodorovné roviny tak tím přesnější bude nastavení svislé roviny (dělička+koník) protože to co odrbeš na vodorovné rovině se ti záhy projeví na nastavení svislé roviny a tímpádem rozdílného průměru nástoje při broušení průměru nástroje
tím,že nějaký kontrolní trn co budeš mít v hrotech má určitý průměr a hodinky dáš na střed a budeš jezdit tam a zpátky,no a když nebude v nule vodorovina tak svislou budeš mít o to horší,čím bude průměr toho trnu menší páč hodinky ti nebudou jezdit v ose kulatiny ale šikmo přes osu takže svislou rovinu nebudeš mít v ose i když ji nastavíš zcela mylně a dle hodinek správně do osy a hodinky jakžtakž v té nule budou ukazovat
Přední hrana stolu v rovině s pojezdem je základ .Pokud nasadíš děličku a koník ,tak když dělička nebude v ose s koníkem podle kontrolního trnu tak to můžeš odrbat jedině tím,že naklepeš děličku s hrotem do té roviny na těch kloubech (nahoru a dolů vodorovina) potom nula na hodinkách a pak (doleva a doprava,svislorovina) a zas nula na hodinkách.
Nikdy to neodrbeš tím,že budeš natáčet ten vrchní stůl,na to bacha protože když ti nepoběží v nule ty dva hroty (dělička +koník)a přední hrana o kterou ten koník a děličku opíráš,tak se nedoměříš ani zaboha,leda že bys měl na každou délku nástroje který budeš brousit jinej trn na nastavení
U dvou koníků je to jasný,pokud nejsou v nule výškově tak leda ofrézovat ten vyšší,nebo podložit ten nižšší.
U předního dorazu buď ofrézovat ten s hrotem blíž ke mě,a nebo stavěcí červíky na ten koník s hrotem dál ode mě do přední hrany,jak je utahovací šroub
Proč ti nejde dělit s palcem?Myslíš šroubovice? osobně nic jednoduššího neznám jak dělení pomocí palce
|
| Návrat nahoru |
|
 |
capumpor
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 20:26 Předmět: Re: Dělička a koník. |
|
|
| trnkav napsal: |
Jak dělit při použití hrotů? |
Podpěrou a nástroj k ní přitlačuješ. Zvládneš tak rovné břity i ve šroubovici.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tumlik

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|