Rozborka čerpadla SIGMA 32-SVA

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 8917
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

29. 8. 2023, 9:56

elbarto píše: 26. 8. 2023, 11:47 1. těsneni tam chce naklepat, dát přírubu, zapnout a pomalu utahovat za chodu. Je to Sigma,je to lepší trošku nechat občas čůrnout než to zarvat, protože po 14 dnech už se nerozeběhne, když to moc utáhneš. Hlavně to tam nesmí přisávat.
Opět dík za tipy. Těsněni jsme nenaklepali, jen natlačili pomocí příruby, čtyři kroužky zcela dovnitř, poslední pátý jen zlehka a příruba zůstala nedotažená (s tím, že ji budeme postupně dotahovat). Jenže jak to bylo nenaklepané, tak to i takto těsní jako blázen, minimálně první den to nepustilo imho ani kapu. Mám sice pocit, že se to přecijen později pomalu trochu promáčelo, ale blbě se to posuzuje, protože v aktuálních atmosferických podmínkách se to rosí celé, takže těžko říct, odkud tam ta voda je. Nicméně točí se to a teď to bude aktivně používáno, takže zatuhnout by to nemuselo. Uvidíme.

elbarto píše: 26. 8. 2023, 11:47 2. tohle ekologická ucpávka co tam vidím je mizerná, lepší je to staré špagátové olověné, kus ti odmotám pokud si to někde vyzvedneš, na poštu nejdu.
Dík, zatím necháme takto, pak bych se případně ozval.

Miltech píše: 26. 8. 2023, 1:39 Ten zvuk... Já to čerpadlo mám přišroubované na frémě a ta je zase přišroubovaná do betonové podlahy. Takže ten zvuk mě přijde jako, že to je jen položené na volno.
To sedí, není to přišroubované k zemi. Pouze k přívodní trubce a sedí to na zhruba 15mm tlusté pružné savé podložce (nevím, co přesně je to za matroš), pod tím máme dlaždičky. Takto to nainstaloval nějaký profík, já u toho nebyl. Také jsem na to koukal trochu nedůvěřivě, ale pár let už to tak je.

Miltech píše: 26. 8. 2023, 1:39 K těm ucpávkám. Je nebo byla celá řada provazcových ucpávek a dnes se doporučuje teflonová. Na obrázku je jich tam 5, ale pokud je naklepeš, tak stačí 4 a ty postupně dotahuješ, jak už psal elbarto.
Jasan, viz moje re elbartovi :)

Miltech píše: 26. 8. 2023, 1:39 Pokub bylo čerpadlo dlouho odstavené a bez patřičného ošetření, tak to může chvíli trvat, než se to zaběhne. Pokud to saje a má výtlak, tak bych to tak nechal. A na co to používáš? Jestli je to pro domácí vodárnu, tak to pohlídej. A nedotahuj na fest.
Funguje to zatím perfektně, jen vím, že pokud to těsnění není správně promáčené, chlazené, může degradovat rychleji a příp. to celé i zadřít, no. Jak říkám, snad už se trochu promáčelo. Je to čerpadlo užitkové vody (splachování, mytí, zalévání atp.) ze studny u rodinného domu. Zapne se to průměrně tak dvakrát třikrát za hodinu, vždy na pár vteřin (viz "zvuk" video výše).

Díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
atlan
Příspěvky: 3349
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

29. 8. 2023, 11:50

Zadriet sa to nemoze aspon s povodnou lojovou snurov. Ta ma tu vlastnost ze maze a tesni. Tak ze najviac tomu vadi dlhy beh, vtedy sa to zohreje a vytopi loj. Nasledme sa snura prehreje a stvrdne okolo osky. Tak ze to zacne kvapkat.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“