Když vyjdu z toho jaký kotouč mám a uvážím jak se chová tak dojdu k závěru že potřebuji měkčí kotouč, zrno se tupí a špatně se vylamuje. tím že je tam napsáno do HRC bych se nenechal odraditzverodoktor píše: ↑20. 8. 2021, 3:41 Ahoj,
podľa mňa to s tým hrncom nepôjde dobre, v popise je
"Použití: ocel tř. 11 (ocel do 55HRC, ocelolitina)"
Radeco bude mať 63-65 HRC. Mne doporučili kamaráti brusiči na takýto účel Norton, ten je do 67 HRC.
(tohoto typu - https://www.prodejbrusiva.cz/kotouc-t1- ... 100-norton)
Alebo CBN.
Každopádně to vyzkouším, k tem kotoučům NORTON se určitě taky dostanu hlavně mě zajímá že jsou pro studené broušení, takže pro broušení na kulato bez chlazení by měli být ideální.
To upnutí přes pružné podložky funguje jak? Není to z důvodu že to umožní tak nějak větší vibrace a kotouč se tudíž tváří jako měkčí?
Zbýňa: diky za odkazy, něco si objednám. Jasně vyhrubovat to v ruce bude asi nejefektivnější způsoub.
Díky